Prnjavor: Ulica na ulazu u grad nosiće ime dr Slavka Šuška

0
3278

Ulica na ulazu u grad Prnjavor, od kružnog toka do semafora, nosiće ime cijenjenog doktora Slavka Šuška.

Tako su danas jednoglasno sa 24 glasa ZA, odlučili odbornici Skupštine opštine Prnjavor, nakon konstruktivne rasprave o tome koja ulica u gradu treba da ponese ime doktora Šuška.

Naime, porodica dr Šuška saglasna je da neka od prnjavorskih ulica nosi njegovo ime, što je i ispunjeno, s obzirom da je u avgustu 10 godina od njegove smrti.

Iako je bilo prijedloga da ime dr Slavka Šuška nosi dio sadašnje ulice Lazara Lazarevića u kojoj je doktor živio i radio (kod Doma zdravlja), odlučeno je da doktorovo ime nosi ulica pored Zanatskog centra, s obzirom da su troškovi izmjene upisa u sudski registar privrednim subjektima manji nego što bi bili troškovi za građane koji bi zbog promjene naziva ulice morali mijenjati dokumente.

S druge strane, objašnjeno je i da je Regulacionim planom predviđeno da se u dogledno vrijeme mijenja sadašnji izgled ulice na ulazu u grad kako bi dobila mnogo ljepši izgled.

Ovo je inače deseto redovno zasjedanje Skupšine opštine Prnjavor, na kome je 14. tačaka dnevnog reda i najvjerovatnije posljednje prije ljetne pauze (TV K3)

PODIJELI