Prnjavor- Ulična akcija koalicije “Pod lupom”

0
1510

Članovi koalicije “Pod lupom” danas su na Prnjavorskom gradskom trgu organizovali uličnu akciju sa ciljem afirmisanja građana da se prijave kao slobodni posmatrači na predstojećim lokalnim izborima.

“Ovom akcijom na licu mjesta objašnjavamo građanima kako da se prijave i kako da učestvuju kao nezavisni posmatrači. Prnjavorčani su uzeli učešće u akciji, a mi smo zaista veoma zadovoljni odzivom” istakao je Spasoje Kulaga, dugoročni posmatrač koalicije “Pod lupom”.

Koalicija za slobodne i poštene izbore osnovana je u maju 2014.godine s ciljem provođenja projekta građanskog, nestranačkog posmatranja Opštih izbora 2014.godine. Koaliciju čini šest nevladinih organizacija raspoređenih u sedam regionalnih ureda u sjedištima već postojećih organizacija i Glavni ured u Sarajevu.

Nevladine organizacije koje čine koaliciju “Pod lupom” ne zastupaju interese niti jednog političkog subjekta u BiH, već štite pravo građana na slobodne i poštene izbore.

Na sam dan izbora na izborima će biti prisutno oko 3.000 posmatrača uz angažman 42 dugoročna posmatrača.

Svi zainteresovani za više informacija mogu se obratiti na telefon broj 080 05 05 05 ili posjetiti web stranicu www.podlupom.org./prnjavorlive.info/

PODIJELI