Prnjavor- Usvojen budžet za 2020. godinu

0
403

Odbornici Skupštine opštine Prnjavor usvojili su budžet opštine Prnjavor za 2020. godinu u iznosu od 15.900.000,00 KM.

Prijedlog budžeta veći je od nacrta za 450.000,00 KM, a povećanje budžetskog okvira je rezultat povećanja određenih budžetskih prihoda i primitaka. U odnosu na nacrt izvršeno je povećanje planiranih prihoda od zemljišne rente, naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, naknade za promjenu namjene poljoprivrednog zemljišta i primitaka od prodaje zemljišta, kao i planiranje sredstava granta UNDP/MEG za podsticaje za nabavku mašina i opreme, koji nije bio planiran nacrtom budžeta.

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su i rebalans budžeta za 2019. godinu, Prijedlog odluke o pristupanju izradi izmjene dijela Urbanističkog plana „Gradsko jezgro“, (izmjena VI) i Rješenje o imenovanju Savjeta za ukupno praćenje izrade izmjene dijela Urbanističkog projekta „Gradsko jezgro“, (izmjena VI), Nacrt odluke o utvrđivanju izmjene dijela Regulacionog plana „Istok 2, istok 3 i jug 1“ (izmjena III) , Prijedlog odluke o usvajanju Regulacionog plana „Radulovac“ i Prijedlog odluke o utvrđivanju poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području opštine Prnjavor za 2020. godinu.

Prijedlog odluke o utvrđivanju naziva ulice Slobodana Bobana Podgorca povučen je sa dnevnog reda, a skupštinsko zasjedanje, na samom početku, napustili su odbornici Kluba SDS, uz obrazloženje da je materijal preobiman za jedno skupštinsko zasjedanje.

U toku je rasprava o Prijedlogu odluke o davanju na privremeno korištenje objekta.

PODIJELI