Prnjavor: Valmladih.com- Novi sajt namijenjen mlađoj populaciji

0
753

Ognjen Vinčić /17/, učenik trećeg razreda ekonomske škole u Prnjavoru, jedan je u grupi tri srednjoškolca iz CSŠ “Ivo Andrić” Prnjavor,  koji su početkom januara ove godine pokrenuli sajt Valmladih.com.

Sajt je nastao u okviru projekta “Mladi kao snaga promjene u svojim zajednicama” koji je sprovodila IN Fondacija sa opštinama Prnjavor i Čelinac uz podršku programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Ideja je kaže Vinčić, nastala sasvim spontano.

“Na završnom seminaru u Banjaluci, koji je sprovodila “IN Fondacija”, došli smo do ideje da napravimo portal. Primijetili smo da u našem okruženju ne postoji portal koji se bavi tematikom vezano za nas mlade i ni jedan srednjoškolac nije vodio sajt, jer to uglavnom rade novinari” kazao je Vinčić.

Dodaje da su kategorije sajta Valmladih.com prilagođene ciljanoj publici, odnosno mlađoj populaciji, te da će se truditi da isprate sva dešavanja u lokalnoj zajednici u kojim budu učestvovali mladi.

“Postigli smo saradnji sa našom srednjom školom odnosno Srednjoškolskim centrom “Ivo Andrić” Prnjavor, kao i sa Gimnazijom i trudićemo se da sve njihove uspjehe propratimo na sajtu. Da smo na dobrom putu, pokazuje i podatak da smo u prvih mjesec dana rada imali preko hiljadu posjeta na sajtu” poručuje naš sagovornik.

Njegovi vršnjaci su imali, kaže, veoma pozitivne reakcije na novi sajt, a on  se uvjerio da vođenje sajta zapravo i nije lak posao.

/Ognjen Vinčić u studiju Radio Prnjavora, gost emisije Frekvencije mladih. 14.februar 2020/.

“Dnevno provedem najmanje četiri sata tokom uređivanja sajta, jer treba vremena dok nađem odgovarajući sadržaj za koji smatram da bi bio zanimljiv našoj publici. Moram pomenuti da mi u realizaciji dosta pomažu moje kolege, Ibrahim Grgić i Aleksandar Legenović”.

U radu sajta do sada su podršku pružili načelnik opštine Prnjavor, koji je dao podršku za nabavku opreme za rad, kao i uspješni privrednici ove opštine, kao što su Nikola Vrhovac, vlasnik pekare “Cvijeta” , Tehnoplast u vlasništvu Dalibora Maksimovića i firma Tehnoprint Prnjavor.

Vinčić ističe da je svjestan da rad je za na sajtu potrebno odvojiti puno vremena, ali poručuje da će se truditi da Valmladih.com obuhvati sve što bude zanimljivo mlađoj populaciji, iako je kaže, škola i dalje na prvom mjestu, a školske obaveze primarne.

https://valmladih.com/

“Ovom prilikom pozvao bih sve naše posjetioce da nas podrže i da nas posjete i na našem fejsbuk profilu Valmladih.com i na instagram profilu Valmladih” napomenuo je Vinčić. Marijan Popadić /prnjavorlive.info/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here