Prnjavor-Vidovdan obilježen u hramu Cara Lazara na Vučijaku

0
989

U saradnji sa sveštensvom i opštinskim strukturama vlasti danas je, povodom krsne slave vojske RS,  Vidovdana, na Vučijaku u hramu Cara Lazara služen parastos i održana sveta liturgija za poginule srpske borce od Kosovske bitke do proteklog rata.

Goran Šarčević, član mjesne boračke organizacije Kremna, kazao je da se ova manifestacija treba njegovati i radi generacija koje dolaze i da je današnje okupljanje znak da se žrtve poginulih boraca nikada ne zaborave.

“Iskreno se nadam da ćemo svi zajedno dati svoj doprinos da se nikada ne prepuste zaboravu naši borci koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske i zbog kojih danas živimo u miru” kazao je Šarčević i istakao da je iz MZ Kremna živote u proteklom ratu dalo 28 boraca.

Potpredsjednik Skupštine opštine Prnjavor i učesnik proteklog rata, Miro Šikarac, prisustvovao je obilježavanju Vidovdana na Vučijaku.

“Danas obilježavamo sjećanje na jednu od najvećih bitaka srpskog naroda. Ovo je dan kada se smjenjuju osjećanja ponosa i tuge zato što smo na Vidovdan izgubili mnogo junaka u bici za Koridor” podsjetio je Šikarac.prnjavorlive.info.

PODIJELI