Prnjavor – vodosnabdijevanje- VODA SA “POVELIČA” STIGLA U CENTAR GRADA

0
694
SAMSUNG CSC

 

Voda za piće sa izvorišta “Povelič” danas je puštena u tri ulice u centru Prnjavora i na gradski trg, čime je nastavljena realizacija projekta vodosnabdijevanja ove opštine.
Voda za piće puštena je u ulice Veljka Milankovića, Alekse Šantića i Novosadsku, te dio Trga srpskih boraca, a za desetak dana dobiće je i naselje Zapad, te Osnovna škola “Nikola Tesla”.

Direktor Komunalnog preduzeća “Vodovod” Dragomir Đurđević kaže da se aktivnosti realizuju po planu i da bi do kraja mjeseca viša zona grada trebalo da bude u potpunosti snabdjevena pitkom vodom sa “Poveliča”.

“Ostaju završni radovi u naselju Zapad, Konjuhovcima, ulici Rajka Maleševića, a trenutno se radi na prespajanju novog cjevovoda u dužini od 350 metara. Ove aktivnosti zahtijevaju i određeno vrijeme i novčana sredstva jer na svakoj raskrsnici moramo da postavljamo nove šahtove, kako bi mogli da obezbijedimo u sistemu vodu odgovarajućeg pritiska”, rekao je Đurđević.

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić postavio je danas na gradskoj fontani pločicu sa natpisom da je voda za piće, čime je simbolično obilježeno puštanje pitke vode u centar grada.

Gatarić je naglasio da je ispunjeno sve što je prošle godine obećano, kao i da su građani pomalo sumnjali u konačan ishod ovog projekta, budući da su na njegovu realizaciju čekali više od 10 godina.

Član Savjeta Mjesne zajednice Prnjavor Marina Gatarić istakla je da je ovaj projekat od velikog značaja za stanovništvo koje živi u centru grada i da se Prnjavorčani napokon “mogu pozdraviti” sa kanisterima i flašama, te donošenjem vode sa obližnjih izvora.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here