Prnjavor: “Vodovod” dobitnik priznanja za uspješno završenu prvu fazu MEG projekta (FOTO)

0
356

Prnjavorskom Komunalnom preduzeću “Vodovod” danas je uručeno priznanje za uspješno učešće u prvoj fazi MEG projekta. Vodovod Prnjavor svrstao se među četiri nabolja vodovodna preduzeća, od ukupno 18 koji su učestvovali u prvoj fazi.

Direktoru Ljubiši Sibinčiću priznanja je uručio Alen Robović, terenski službenik MEG projeta i to Zahvalnicu za izuzetan doprinos i aktivno učešće tokom prve faze Projekta opštinskog ekološkog i ekonomskog upravljanja – MEG projekat. Pored toga, “Vodovod” je dobitnik i priznanja za izvrsnost u pružanju vodnih usluga.

– Kroz učešće u MEG projektu u protekle četiri godine i opština, a pogotovo Vodovod su postigli izuzetno dobre uspjehe. Na kraju prve faze projekta mi smo napravili jednu malu analizu i među četiri najbolje plasirana i najuspješnija vodovoda u MEG projektu, od 18 jedinica lokalne samouprave iz cijele BiH, Vodovod Prnjavor se našao među ta četiri – kaže Alen Robović, terenski službenik MEG projekta.

Direktor “Vodovoda” Ljubiša Sibinčić ističe da je “Vodovod” kroz MEG projekat krupnim koracima koračao naprijed, jer je prva faza MEG projekta dala  konkretne rezlutate.

– Kontinuitet usluga našim građanima je u stalnom porastu. Da bi postigli napretke, mi smo stalno radili na smanjenju gubitaka u sistemu. Kompletan sistem imamo pokriven cjelodnevnim praćenjem preko SKADA sistema, tačno znamo koliko je vode ušlo u sistem i koliko je ispumpano. Zonirali smo kompletan vodovodni sistem, imamo osam zona i svako jutro dobijamo izvještaje da li u nekim od zona imamo kvar, ide se da se što pije riješi kvar da bi naši građani imali kontuniitet u vodosnabdijevanju. Želim da se zahvalim i lokalnoj zajednici koja nam je pomogla sa prvih pet zona, koje su oni finansirali, i nakon toga mi smo mogli da planiramo dalje zoniranje i monitoring kompletnog sistema – pojašnjava Sibinčić.

Uz zahvalnost UNDP-u i čestitke “Vodovodu”, na konkretne rezultate podsjeća i načelnik opštine Prnjavor, koja je kao većinski vlasnik komunalnog preduzeća, kroz projekat postala pouzdan partner.

– Ja ću podsjetiti da smo mi kroz ovaj projekat realizovali dva velika projekta, a to je zamjena vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Vida Nježića i izgradnja vodovodne mreže prema poslovnoj zoni “Vijaka”. Ono što je posebno važno jeste da smo kroz ovaj projekat ostvarili još bolju saradnju sa komunalnim preduzećem i izradili metodologiju koja mjeri rezultate i komunalnog preduzeća i same opštine Prnjavor – ističe Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.

I to nije sve. Zahvaljujući rezultatima, Prnjavor nastavlja i drugu fazu MEG projeta.

– Kao dobra opština, kao jedan od naših boljih partnera u prvoj fazi projekta, MEG projekat kao i naši donatori su odlučili da će opština Prnjavor i Vodovod Prnjavor biti jedna od deset jedinica lokalne samouprave koja će nastaviti da rade u MEG dva fazi projekta naredne četiri godine –  kaže Alen Robović, terenski službenik MEG projekta.

MEG projekat finansira Vlada Švajcarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini.

(TV K3 – Foto: Aleksandar Atić)

PODIJELI