PRNJAVOR: VREMENSKE (NE)PRILIKE:PROHODNOST PUTEVA SVE BOLJA

0
978

Ekipe i mehanizacija preduzeća „Kusić puteva“  neprekidno rade  na području prnjavorske opštine od noći između subote i nedjelje,kada je došlo do izraženijih snježnih padavina.U mobilnom stanju su i zaposleni u Odjeljenju za stambeno komunalne poslove i investicije,koji obilaze teren i prate stepen prohodnosti gradskih ulica i seoskih puteva.

-Vodimo brigu o 250 kilometara saobraćajnica i nastojimo da obezbijedimo što bolju prohodnost puteva.Zadovoljni smo stanjem na terenu,kao i strpljenjem građana,jer je intenzitet padavina bio  izuzetno jak.Saobraćaj se odvija usporeno,što je i neophodno u ovakvim okolnostima,kaže načelnik Odjeljenja,Damir Savić.

Velike probleme motorizovani učesnici u saobraćaju imali su naročito u prigradskom uzvišenju Karać,ali iz Odjeljenja ističu da ovu saobraćajnicu,koja je u rangu regionalnog puta,održava „Nikogradnja“ iz Banjaluke,koja je zadužena i za ulice Bože Tatarevića,Beogradsku,Vlade Vinčića i naselje Karać,odnosno dionicu prema Srpcu,preko Velike Ilove.

Za održavanje puteva iz budžeta je obezbijeđeno 150.000 maraka.

Snabdijevanje opštine električnom energijom je dobro,a sa izvjesnim zakašnjenima  na Autobusku stanicu u Prnjavoru dolaze vozila sa dužih,međunarodnih relacija.(prnjavorlive.info)

PODIJELI