Prnjavor – Za traktoristu kobno slijetanja sa puta

0
1354

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka, navodeći inicijale, rekli su da se nesreća dogodila u subotu, 15. avgusta oko ponoći.

Prema pričama mjštana Nedić je taj dan sjekao i vozio drva iz obližnje šume u tom mjestu.

– Bila je noć kada je Živko Nedić traktorom natovarenim drvima krenuo iz šume. Počeo je da se spušta niz obalu. Težina ga je povukla i nije mogao ukočiti pa je izgubio kontrolu – kazao je jedna od mještana Gornje Ilove koji nije želio da mu objavimo ime.

Prema njegovim riječima, Živko je prilikom slijetanja pao sa traktora i teško se povrijedio.

– Nakon nesreće odvezli su ga u banjalučku bolnicu ali su povrede za njega bile kobne – rekao je naš izvor i dodao da je put na pomenutoj lokaciji strm i loš.

Živko Nedić otac je troje djece. Mještani za njega kažu da je bio dobar i vrijedan čovjek i da je često traktorom radio i drugim ljudima u selu. Bio je i na privremenom radu u Sloveniji odakle je nedavno došao.

Živko je sahranjen juče na lokalnom groblju u Gornjoj Ilovi.

Ovo je samo jedna u nizu saobraćajnih nesreća u toku ove godine gdje su živote izgubili vozači traktora.

Vozač V. N. (38) iz Drvara preminuo je u drvarskoj bolnici kada se u mjestu Mokronoge u ovom gradu prevrnuo traktor sa prikolicom. Nesreća se dogodila, u utorak, 11. avgusta.

Poljoprivrednik Ivan Jevtić (56) iz sela Donji Brodac kod Bijeljine poginuo je kada se traktorom prevrnuo u kanal za navodnjavanje pored puta. Nesreća se dogodila u četvrtak, 16. aprila oko 19 časova između Donjeg Brodca i Velinog Sela.

Mještani Donjeg Brodca kažu da je traktor pao na Jevtića i da je on neko vrijeme bio živ jer su mu u stisnutoj šaci pronašli zemlju i travu.

– Vjerovatno je pokušavao da se izvuče ispod traktora – rekao je jedan od poznanika Jevtića.

Duško Mandić (46) iz mjesta Ruiška kod Novog Grada poginuo je kada se prevrnuo traktorom “zetor 7011”, kojim je upravljao. Nesreća se dogodila u mjestu Donji Petrovići kod Krupe na Uni, a prema pričama mještana ovog sela, nesrećnog Mandića traktor je prignječio dok je izvlačio drva poznaniku Stevi Plavšiću. glas srpske

PODIJELI