Prnjavor za vikend domaćin Međunarodnog turnira “Vivija tri na tri”

0
83

Međunarodni košarkaški turnir “Vivija tri na tri” u Prnjavoru biće igran 16. i 17. jula, a pobjednik će putovati na čelendžer u hrvatski Lipik.

Turniru u Prnjavoru ove godine Međunarodna košarkaška federacija /FIBA/ dodijelila je status “lajt kvest” /Lite Quest/.

Član Organizacionog odbora LJubiša Šikarac izjavio je za Srnu da je ovaj turnir pomjeren sedam dana ranije zbog usaglašavanja sa kalendarom takmičenja FIBA, što im je znatno otežalo pripreme.

“Radimo punom parom i bićemo spremni za početak u subotu. Očekujemo dobar, kvalitetan turnir, za sada imamo prijave iz Španije, Švedske, Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, imamo jednu ekipu registrovanu u Kini, a iz BiH se prijavilo pet ili šest najboljih ekipa”, precizirao je Šikarac.

On je podsjetio da se basket u Prnjavoru igra 26. put.

“Postali smo jedan od gradova u BiH sa najdužom tradicijom održavanja ovakvih turnira. U protekle četiri godine pobjednici prnjavorskog turnira putuju na neki od čelendžera, a iz godine u godinu nam dolaze sve atraktivniji timovi i igrači”, rekao je Šikarac za Srnu.

Portparol turnira Slobodan Živanić zadovoljan je što po četvrti put međunarodni turnir iz Prnjavora ima slot za jedan od čelendžera u Evropi.

“Proteklih godina imali smo odlazak na čelendžer u Hamburg, Berlin i Rigu, a ovaj put se ide u Hrvatsku na turnir koji nije ništa manje kvalitetan od ranijih. Obje ekipe iz finala u Lipiku putuju na masters u Lozanu u Švajcarskoj”, kaže Živanić.

Nakon profesionalnog turnira za vikend od 18. do 21. jula nastavlja se omladinski turnir, a 22. jula igraće se “Nikšićko pivo tri na tri liga Republike Srpske” na kojem se očekuje učešće 16 ekipa.

Generalni pokrovitelji turnira su “Leburić komerc” i “Fortuna marketi”.

SRNA

PODIJELI