Prnjavor- Zasijeda Skupština

0
1318

Prvom nastavku redovne sjednice Skupštine opštine Prnjavor, koja je počela 24. februara, a nastavljena danas, prisustvuje 22 odbornika. Do zaključenja ovog izvještaja riješeno je 11 od ukupno planirane 22 tačke dnevnog reda.Odbornici su usvojili odluku o utvrđivanju kriterija za izbor i imenovanje organa u javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač opština Prnjavor, a imenovana je i petočlana komisija koja će provesti  postupak po javnom konkursu. Utvrđeno je da je danas, drugog marta, istekao mandat direktorima Dječijeg vrtića „Naša radost“,Centru za kulturu i Centru za oscijalni rad. Kod rasprave o ovom pitanju odbornik opozicionog Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Goran Zemun upitao je kakav je status direktora Centra za socijalni rad, Dragane Šćepović, da bi se tokom rasprave utvrdilo da Šćepovićeva uz direktorsku poziciju, ima i ulogu profesora na jednom banjalučkom fakultetu.

Usvojena je i odluka o formiranju Opštinskog štaba za vanredne situacije kao i još nekoliko odluka iz obimnog dnevnog reda.

U nastavku dinamična  rasprava očekuje se kada pred odbornicima budu izvještaji o prošlogodišnjim ulaganjima u održavanje  lokalne putne mreže i  za podsticaj poljoprivredne proizvodnje i planovima za 2015.godinu na ova dva sektora. Jedna od tema biće i davanje ovlašćenja načelniku opštine za potpisivanje aneksa sporazuma o realizaciji projekta Povelič. /R.P./

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here