Prnjavorčani koriste rekordne količine vode – apel za racionalniju potrošnju

0
1855

Korisnici gradskog vodovoda, od jutros troše rekordne količine vode, koje nisu zabilježene od kada je izgrađena Fabrika vode u Kremni.

Kako smo saznali u Vodovodu AD Prnjavor, trenutno se iz Fabrike vode za grad isporučuje 214 kubika vode, što znači da je kapacitet za preradu na krajnjem maksimumu. “Ekstremne vrućine prouzrokovale su i ekstremnu potrošnju vode, a ona je tolika  da mi jedva uspjevamo da preradimo dovoljne količine vode”, kaže za prnjavorski.net, Dragomir Đurđević direktor Vodovoda AD Prnjavor.

 

On je apelovao na potrošače, da vodu koriste savjesno i krajnje racionalno, da izgjebavaju obilnije zalijevanje biljaka ili pranje vozila. “Mi za sada uspjevamo proizvesti i isporučiti dovoljno vode, ali ako potrošnja nastavi da raste, imaćemo problem”, kaže Đurđević. Prema njegovim riječima, problem predstavlja i temperatura ulazne vode iz jezera Drenova, koja se popela na izuzetno visokih 30 stepeni, što dodatno usložnjava proces prerade vode.

Iz Vodovoda su poručili da će kontaktirati i Komunalnu policiju, koja bi upozoravala građane na eventualno nesavjesnu potrošnju vode. prnjavorski.net

 

PODIJELI