Prnjavorčani pobjednici Festivala pozorišnog stvaralaštva

0
806

Predstava “Umreži me nježno” Dramske scene prnjavorske “Prosvjete” pobjednik je 4. Festivala pozorišnog stvaralaštva, koji je održan u Novom Gradu. Pobjednička predstava govori o životu mladih ljudi među kojima je prestala komunikacija riječima, pogledom, dodirom, već komuniciraju putem mobilnih telefona, tableta, laptopa. 

Predstava zbog toga nema tekst već je osnovni zvuk tipkanje, zvono poruka i poziva, a osnovna boja je crno-bijela, kako su bili kostimirani i glumci. 

Priznanje za najbolju režiju pripalo je Aleksandru Pejakoviću za predstavu “Dvanaest zvjezdica” Studentskog pozorišta Banjaluka. 

Član žirija Adnan Rešić rekao je da su na ovogodišnjem festivalu izvdene kvalitetne predstave. 

Izvršni direktor Teatra “Scena” iz Novog Grada Srećko Marčeta rekao je da je publika imala priliku da pogleda kvalitetne predstve. On je sinoć, u čast pobjednika, izveo svoju monodramu “Strajilo Grmečlija”. 

U sklopu Festivala pozorišnog stvaralaštva koji je u Novom Gradu počeo 6. avgusta u takmičarskom dijelu izvedeno je šest predstava. Na festivalu su, osim nagrađenih, izvedene komedija “Svastike” Gradskog kazališta mladih iz Viteza, komedija “Intimno” Dis teatra Banjaluka, triler “Nada iz ormara” Teatra mladih Bihać i komedija “Aplauz, molim” Dramskog studija “Maske” Kostajnica. 

U revijalnom dijelu je Dramski lutkarski studio “Zvončica” iz Novog Grada izveo predstavu “Nevolje groznog Gaše”. 

U sklopu Festivala organizovano je i književno veče “Veče pored Une” na kojem su stihove govorili pisci iz Novog Grada Irena Stanković, Renata Pavković, Nikola Vojnović i Srećko Marčeta. 

Festival pozorišnog stvaralaštva organizuje Teatar “Scena” uz podršku opštine Novi Grad i u saradnji sa Kulturno-obrazovnim centrom Novi Grad.

srna

PODIJELI