Prnjavorčanin predstavljao BiH na svjetskom takmičenju učača Kur’ana

0
625

Prnjavorčanin Amel Didić  predstavljao je Bosnu i Hercegovinu u finalu 22. Međunarodnog takmičenja učača Kur’ana u Dubaiju (DIHQA), koje je jedno od najvećih tamičenja tog tipa na planeti.

Prnjavorčanin je trenutno student na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevo, a ovo mu je bilo prvo takmičenje ovakve vrste izvan granica BiH. Prvo, pa odmah najveće na svijetu ovog tipa.

„Organizacija je na nivou, treme je bilo, ali ne u velikim količinama. Prisutna je bila bojazan kako ću proučit. S obzirom da je ovo moje prvo takmičenje izvan naše države, zadovoljan sam. Grešaka je bilo, to je normalno. Teško sam se ja mogao nositi sa tim hafizima. Ljudi od malena hifz uče, ima ih koji su godinama hafizi, a ja sam bio jedan od najsvježijih čuvara Kur’ana. Što ne znači da Bosna nema hafize koji mogu parirati najboljim. Moj savjet bi bio onima iz naše države preko kojih ide slanje takmičara u Dubai da naprave kvalifikacije i najbolji da prođe. Tako rade u drugim državama“, istakao je Didić za Akos.ba.

On je uspješno prošao kvalifikacije, nakon čega se našao u finalu, u kojem se, kako kaže, trudio, ponavljao, a da je moglo bolje, jeste, jer uvijek može bolje.

Izvori: Akos.ba, Prnjavor.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here