Prnjavorčanka Borjana Kljunić student generacije

0
1864

Borjani Kljunić juče je dodijeljena nagrada Filološkog fakulteta, Univerziteta u Banjoj Luci za najboljeg diplomiranog studenta, Studijskog programa njemačkog jezika i književnosti.

Borjana je pohađala OŠ “Nikola Tesla” i Gimnaziju u Prnjavoru, nakon čega 2010. upisuje Njemčki jezik i književnost. Fakultet završava u roku, diplomirajući u februaru 2015. godine. Povodom Dana Filološkog fakulteta SV. Ćirilo i Metodije, Prnjavorčanka je juče proglašena studentom generacije, te joj je uručeno priznanje.

“Moj osjećaj za njemački jezik, prva je primijetila nastavnica Nedeljka Malić u OŠ “Nikola Tesla”, a potom i profesorica Ljubinka Stanić u Gimanziji. Uprkos svemu, tek na majčinu inicijativu sam se odlučila da upišem Njemački jezik i književnost. Što se samog studiranja tiče, uz dobru volju i kontinuiran rad sve se može postići” rekla je Borjana.

U znanju je spas. Biti obrazovan znači biti sposoban snalaziti se u svijetu. Obrazovan čovjek, gdje god da se nađe, donosi sa sobom svjetlo koje i drugima obasja puteve.Prnjavor.info – Zoran Ančić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here