Prnjavorska trka dobila status treće zlatne zvjezdice

0
735

Međunarodna ulična trka “Prnjavor 2018”, koja će se u sklopu niza manifestacija povodom Dana opštine održati 30. marta, ove godine napravila je još jedan iskorak.

Pored toga što se organizuje po 19. put, ovogodišnje izdanje ulične trke dobilo je od strane Evropske atletske asocijacije i status treće zlatne zvjezdice. Kako smo saznali od predsjednika Atketskog kluba Prnjavor Željka Petrovića potvrda iz Evropske atletske asocijacije stigla je 29. januar, čime je, kako kaže, postignut veliki uspjeh ne samo za prnjavorsku atletiku, nego i lokalnu zajednicu u cjelini.

“Aplicirali smo u Evropskoj atletskoj asocijaciji da naša ulična trka dobije status tri zlatne zvjezdice. Pored nas, još 23 grada aplicirali su za ovaj status. Nakon četiri kruga, 29. januara dobili smo potvrdu da smo jedan od pet gradova, čije su trke dobile status treće zvjezdice”, rekao je Petrović.

Na ovogodišnjoj smotri atletike u Prnjavoru, trebao bi se pojaviti veliki broj takmičara, a najveću pažnju privlači trka seniorki na 3.000 metara, te seniora na 5.000 metara. Pored seniora ulicama Prnjavora trčaće osnovci, srednjoškolci, juniori, veterani.

Prnjavor.info / Z. Ančić /

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here