PRNJAVORSKA VEČERA u restoranu “Crvena cigla”

0
947

U restoranu “Crvena cigla” u Prnjavoru, minulog vikenda organizovana je zanimljiva večera, koju sa pravom možemo da nazovemo prnjavorskom.

Restoran “Crvena cigla” zanimljiv je po tome što su vlasnici Mirela i Ažbe iz Slovenije. U vrijeme kada sve više ljudi sa naših prostora odlazi da radi na zapad, pa i u njihovu domovinu, oni su odlučili da dođu u Prnjavor, otvore restoran i okušaju se na potpuno nepoznatom terenu u poslu koji potpuno poznaju.

Ažbe, koji je za naše prilike  bio domaćin ove neobične večere, je iskusan kuvar, koji je svoje kulinarsko umijeće postavljao na tanjire prestižnih restorana u Slovniji, ali i van nje. Odmah nakon otvaranja “Crvene cigle”, saznali su šta se od hrane proizvodi u Prnjavoru, stupili su u kontakt sa proizvođačima i pokušavaju da ostvare saradnju.

Da se vratimo na večeru. Ažbe je odlučio da jedno veče u svom restoranu posveti upravo tim ljudima koji se bave proizvodnjom i preradom hrane. U predjelo, glavno jelo i desert, ugrađeni su proizvodi Mesne industrije Trivas, sir i kajmak, meso  i povrće naših proizvođača. Pilo se vino Vinarije “Vasić” iz Štrbaca, Viljamovka Davidović, sokovi i pivo Triger Dragana Vrhovca.

Specijalitet večeri

Čizkejk je uobičajen desert, ali na prnjavorskoj večeri i on je bio poseban, jer je napravljen od kajmaka od proizvođača sira Dalibora Milankovića iz Palačkovaca. Majstor od kuhinje Ažbe ga je “krstio” kao prnjavorski čizkejk.

Dvadesetak gostiju “Crvene cigle” cijelo veče je uživalo u kulinarskim specijalitetima i sjajnoj atmosferi. Uz neobavezan razgovor, ipak se govorilo o poslu, saradnji i druženju. Opšta ocjena hrane i ambijenta je jedan veliki plus, ne samo za restoran “Crvenu ciglu”, nego i za naše proizvođače koji su vidjeli kako se uz malo truda i veliko umijeće, može napraviti sjajna hrana i predivno veče. Dakle dobro došli u Crvenu ciglu.

prnjavorski.net

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here