PRNJAVORSKI GIMNAZIJALAC U RUSIJI – OSVJETALO OBRAZ ŠKOLE

0
5779
Na slici: Novarlić,desno i profesor Ivanović

 

Učenik završnog razreda  prnjavorske Gimnazije,inače odlikaš ove ustanove,Nikola Novarlić vratio se iz Rusije,gdje je proteklog vikenda nastupao na uglednom svjetskom takmičenju srednjoškolaca-informatičara,gdje je osvojio poziciju u sredini   generalnog plasmana.

-Pod nadzorom profesora  Zlatka Ivanovića pripremao sam se danima,a prethodno sam prošao dva kvalifikaciona takmičenja,i to sa maksimalnim brojem bodova.Bio sam jedini učesnik na takmičenju u gradu Kazanju sa prostora bivše Jugoslavije,što mi svakako,kao mladom čovjeku,imponuje,rekao je  danas za naš portal mladi Novarlić.

Prnjavorski gimnazijalac,koji je rođen 28.juna  1998.godine,počinje uskoro pripreme za novi ciklus takmičenja informatičara,na državnom nivou,gdje će pokušati da ostvari dobar plasman i stekne pravo nastupa na prvenstvu Balkana,pa možda svoju školu i rodni grad predstavlja i na  ovogodišnjoj  Olimpijadi .Uz profesora Ivanovića,Nikola je zahvalan i svojoj školi,kao i načelniku opštine Darki Tomašu,koji je finansijski  pomogućio da se prnjavorski talenat predstavi u Rusiji. Prvi veliki ispit ,takmičenje u Kazanju,uspješno je savladao,pri čemu je ostvario i svoj san – da posjeti Rusiju.(prnjavorlive.info)

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here