Prnjavorski glumci na međunarodnom pozorišnom festivalu Kestenburg

0
778

Dramska scena SPKD „Prosvjeta“ Prnjavor će narednih deset dana boraviti u Banjoj Luci i uzeti učešće na međunarodnom pozorišnom festivalu Kestenburg.

Oni će pored gostiju iz RS, BiH, Srbije, Makedonije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore imati priliku i da pogledaju najnovija pozorišna ostvarenja koja dolaze iz Italije, Šri Lanke, Češke, Izraela, Irana, Koreje i Litvanije.

„Ogroman je uspjeh već proći selekciju za festival ovakvog ranga, a posebna radost je vijest da je naša predstava svrstana u srebrnu konkurenciju. Odgovornost izvedbe na sceni Narodnog pozorišta RS dodatno uozbiljuje naš nastup, ali vjerujem da ćemo opravdati povjerenje selektora i direktora festivala“, kaže Brankica Radonjić, umjetnički rukovodilac prnjavorskog amaterskog pozorišta.

Predstava „Umreži me nježno“ specifičnim pozorišnim izrazom kroz scenski pokret i bez teksta ukazuje na poraz ljudskosti i dehumanizaciju života u budućnosti koja nam je već zakucala na vrata. Ista je u više navrata osvajala festivalske nagrade i gostovala na scenama širom RS i Srbije.

Nastup Prnjavorčana planiran je za četvrtak (27.07.) sa početkom u 22,00 časa na sceni Narodnog pozorišta RS.

PODIJELI