Prnjavorski glumci zablistali na Festivalu dječijeg dramskog stvaralaštva RS

0
868

Za najbolju predstavu na Sedmom festivalu dječijeg dramskog stvaralaštva Republike Srpske, koji je održan u Mrkonjić Gradu, večeras je proglašena predstava “Magareće godine” Dječijeg dramskog ansambla mrkonjićkog Gradskog pozorišta.

 

Nagrada za najbolju režiju pripala je Brankici Radonjić iz Prnjavora. Nagradu za kolektivnu igru dobilo je Zvorničko dramsko pozorište, dok je nagradu za afirmaciju djece kroz dramsku igru dobila Tanja Tomić iz Јezera.

Pobjednička predstava je nastala po tekstu Branka Ćopića, a u režiji Dubravke Nikolić, vođe mrkonjićkog Gradskog pozorišta i organizatora festivala.

“Ponosna sam na nagradu, pogotovo što je na Festivalu bila i premijera te predstave koja je predstavljena tipično ćopićevski. Posebno sam ponosna što je u predstavi 17 glumaca”, rekla je Nikolićeva.

Za najbolje glumice proglašene su Darija Јović iz Mrkonjićkog pozorišta i Nikolina Stokanović iz Prnjavora, dok su najbolji glumci Milan Bogdanović iz Banjaluke i Aldin Đukla iz Јezera.

“U predstavi sam igrao kralja i drago mi je što sam dobio nagradu. Ovo je za nas veliki uspjeh”, rekao je Đukla.

Nikolićeva je istakla da su predstave bile izuzetno kvalitetne i rekla da joj je drago što Festival traje zbog djece koja su sa velikim uzbuđenjem dolazila na predstave.

“Razmišljali smo da li da održimo Festival ove godine zbog finansijskih poteškoća. To je republički festival i na nagovor lokalne zajednice, koja nas je jedina podržala, uspjeli smo u tome i to veoma uspješno”, rekla je Nikolićeva.

U okviru Festivala odigrane su i predstave “K′o nekad u osam” Gradskog pozorišta “Јazavac” iz Banjaluke, “Čarobna svirala vilenjaka Milana” Plesnog kluba “Latino dens” i Pozorišta mladih “Dis” iz Banjaluke, “Smešna bajka” članova Dramske sekcije “Pliva” iz Јezera , “Pepeljiga u zemlji čuda” Dramske scene “Prosvjete” iz Prnjavora i “Gde je moj nos” Zvorničkog dramskog pozorišta.

prnjavorski-glumci2

prnjavoski-glumci3

rtrs

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here