Prnjavorski hor u Ljubačevu

0
665

Srpsko crkveno pjevačko društvo “Sveti Georgije“ Prnjavor imalo je zadovoljstvo da gostuje u Ljubačevu, Opština Kneževo. Gostovanje je bilo povodom učešće hora na Svetoj Arhijerejskoj Liturgiji kojom je načalstvovao Njegovo Preosveštenstvo Gospodin g. Jefrem Episkop banjalučki, uz sasluženje više sveštenika i đakona, u hramu Svetog velikomučenika Pantelejmona. Na svetoj Liturgiji rukopoložen je u čin đakona gospodin Aleksandar Španić, diplomirani teolog iz Prnjavora.

Preosvećeni vladika Jefrem nakon svoje arhipastirske besjede, zahvalio je se svima koji su svojim trudom doprinijeli da hram zablista u punom sjaju, naglasivši da sveti hram, kao dom Božiji, sjedinjuje narod ovoga kraja kroz svetotainski život, vodeći ga putem spasenja i vječnog žiovta. Iste prilike Preosvećeni je uručio episkopska priznanja i zahvalnice, a takođe, odlikovao je mjesnog paroha Dragana Topića činom protonamjesnika za njegove zasluge.

Tokom Svete Liturgije podignuta su nova zvona koja su prethodno osvećena. Svečana melodija novopostavljenih zvona oglasila je i osvećenje crkvene sale za narod koja se nalazi u porti hrama. Nakon navedenih radosnih događaja za ovu parohiju i šire, radost se nastavila i za trpezom ljubavi koja je ugotovljena za sve prisutne goste, gdje je i upriličen i bogat kulturno-umjetnički program.

Članovi hora ponijeli su najljepše utiske nakon srdačnog gostoprimstva od od strane domaćina, koji su se iskreno potrudili da se svaki gost osjeća prijatno i počašćeno. Izuzetne utiske ostavili su veličanstveni prirodni pejzaži Ljubačeva, koji plijene svojom ljepotom i ostavljaju želju da se ponovo dođe.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here