Prnjavorski mališani obilježili ”Dječiju nedjelju”

0
673

U okviru obilježavanja „Dječije nedjelje“ u Prnjavoru su danas na gradskom trgu prigodnim aktivnostima predškolskih i školskih ustanova prnjavorski mališani pokazali da znaju svoja prava i upoznali javnost sa potrebama djece i zaštitom dječijih prava.

Pedagog u Dječijem vrtiću „Naša radost“, Ljubica Božunović rekla je da ”Dječiju nedjelju” obilježavaju  organizovanjem raznih aktivnosti i radionica na temu dječijih prava, koji se ove godine održavaju pod motom ”Moja sedmica, moja godina”.

– Pored ove današnje aktivnosti, odnosno okupljanja sa našim osnovnim školama i Dnevnim centrom ”Neven”, imali smo juče posjetu Crvenog Krsta našoj ustanovi, sutra idemo u posjetu Domu kulture, a za kraj ove sedmice, u petak, pripremamo ”Kestenijadu”, gdje ćemo upriličiti izložbu dječijih radova na temu ”Dječije nedjelje”i  zajedno sa našim roditeljima ćemo se družiti i tako uokviriti ovu manifestaciju, kaže Božunovićeva.

Djeca znaju svoja prava, i najviše vole baš ove aktivnosti koje upućuju odrasle da zapamte da oni imaju pravo na srećno djetinjstvo.

Djeca se vesele svom danu i sedmici, i  rado su se odazvala današnjim aktivnostima i pokazala svoja umijeća u ritmičkim sekcijama, a koreografijom ”Prnjavor”, prikazali su naše običaje i još više uljepšali ovu manifestaciju, kaže Bojan Malbašić, koreograf u folklornoj sekciji podmlatka društva ”Prosvjeta” i animator u Školi sporta.

Današnje aktivnosti na gradskom trgu podržao je i načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, koji je ukazao da je zahvalan svima koji učestvuju u ovom programu, i nastavnicima i djeci, što na ovaj način doprinose širenju važnosti poznavanja dječijih prava na području naše Opštine kao i širom Repzublike Srpske.

(prnjavorlive.info)

PODIJELI