PRNJAVORSKI SREDNJOŠKOLCI na obilježavanju Dana državnosti Srbije

0
1066

Svečanim prijemom, nastupom Etno-grupe “Vrelo” iz Rume i uručenjem nagrada za 10 srednjoškolaca Srpske, koji su napisali najbolje literarne radove na temu “Šta to Srbija treba da zna o meni?”, Generalni konzulat Srbije u Banjaluci obilježio je 15. februar – Dan državnosti Srbije.

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić rekao je tim povodom da mu je srce puno zbog dobrog odziva na svečanost.

“Što se tiče saradnje Srbije i Srpske, ona je fenomenalna, iako to ne znači da može biti i bolja. Treba svaki dan da svi u svojim domenima radimo da saradnja bude što bolja i bolja. Mi to u konzulatu radimo svaki dan“, rekao je Nikolić uoči prijema u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci.

Predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović istakla je da je saradnja Srpske i Srbije uvijek bila na visokom nivou, te izrazila očekivanje da će u narednom periodu biti još bolja.

Ona je čestitala Dan državnosti Srbije svim građanima te države, njenim diplomatama u Srpskoj i svim ljudima koji vole Srbiju.

Na prijemu su nagrađeni literarni radovi srednjoškolaca iz Prijedora, Sokoca, Banjaluke, Prnjavora, Gradiške, Zvornika i drugih gradova Srpske, koji će u narednom periodu boraviti 10 dana u hotelima u Vrnjačkoj Banji i na Tari u Srbiji.

“Jedan narod, jedna vjera, a dvije države! Svijete, neću da nas pamte po ratu, hoćemo da uživamo u životu. Pustite politiku i prepirke, dajte nam život”, odrecitovala je učenica Tamara Vasić.

Prijemu, koji je organizovao Generalni konzulat Srbije, prisustvovali su brojni ministri u Vladi Srpske, visoki funkcioneri Narodne Skupštine, kao i istaknuti predstavnici političkog, diplomatskog, privrednog, javnog, crkvenog, naučnog i kulturnog života Banjaluke, Srpske i BiH.

Na prijemu su bili i učenici Javne ustanove Centar srednjih škola “Ivo Andrić” iz Prnjavora, čiji je profesor srpskog jezika i književnosti Tatjana Milijević organizovala pisanje najoriginalnijih odgovora o zadatoj temi.

Zbog Dana državnosti Srbije Generalni konzulat te zemlje u Banjaluci neće raditi sa strankama 15. i 16. februara.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here