PRNJAVORSKI “STANDARD” – IZ UČIONICE NA POSAO

0
1084

Fabrika namještaja Standard u Prnjavoru predstavlja dobar primjer brige o školovanju budućih majstora drvoprerađivačke struke.Rečeno je to danas prilikom razgovora ministra prosvjete i kulture Dane Maleševića i članova poslovodstva ove firme.Devenaestogodišnji Čedomir Ristić iz Naseobine Lišnje čekao je na radno mjesto samo dvadesetak dana nakon što je okončao školovanje u prnjavorskoj Školi za radnička zanimanja,odnosno Centru “Ivo Andrić”.

-Raduje me što sam,kao i moji drugari iz generacije, dobio radno mjesto,pa sebi mogu obezbijediti egzistenciju,rekao je Ristić.

U “Standardu” planiraju da podrže školovanje i budućih polaznika srednje škole drvoprerađivačkog mjera,najavio je predsjednik Uprave ove firme,Edin Dacić.

-Mladi,tek školovani mladići zainteresovani su za ovo zanimanje,pa nam mogu služiti za ponos,naglasio je tehnički direktor “Standarda”,Ognjen Jevđenić.

“Standard” zapošljava 370 radnika,a prošle godine imali su proizvodnju vrijednu 15 miliona evra,čime se svrstavaju među vodeće privredne kolektive prnjavorske opštine.(prnjavorlive.info)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here