Prnjavorski studenti maturantima predstavljali svoje fakultete

0
995

Studenti više fakulteta u Banjaluci, predvođeni apsloventom Šumarskog fakluteta Kostom Lovre, danas su maturantima Gimanizaije i Srednjoškolskog centra “Ivo Andrić” predstavili svih 17 organizacionih jednica Univerziteta i oko 50 studijskih programa.

 

“Opšte je poznato da se naši maturanti opredjeljuju uglavnom za suficitarna zanimanja i to nije samo tako kod nas, nego i na regionalnom tržištu rada. Postoji i drugi problem što se iz godine u godinu, sve veći broj studenata upisuje na privatne fakultete i zato sam zajedno sa svojim kolegama odlučio da maturantima predstavimo sve što postoji na Univerzitetu u Banjaluci”, kaže Lovre.  On kaže da su sudenti iz Prnjavora koji su organizovali ovu promociju prezadovoljni velikim odzivom maturanata i izražava nadu da će im pomoći da se što bolje opredjele za svoje buduće zanimanje.

Daliborka Mitrić je maturant u Gimnaziji Prnjavor i kaže da još nije odlučila gdje će studirati. “Vjerujem da će mi sve ovo što sam danas čula i vidjela pomoći da se opredjelim šta ću studirati, čula sam mnogo novih infomracija i zahvalna sam našim studentima što su se potrudili da nam predstave fakultete u Banjaluci”, kaže Daliborka.

Treba istaći da je akcija prnjavorskih studenata u potpunosti volonterski organizovana i realizovana, te da je za svaku pohvalu. prnjavorski.net

PODIJELI