Prnjavorski taksista velikog srca: Miloica besplatno vozi davaoce krvi za malu Teodoru (FOTO)

0
391

Nakon što je juče objavljen apel za pomoć dvanaestogodišnjoj Teodori Sibinčić iz Prnjavora da joj je potrebna krv, mnogi prnjavorčani aktivirali su bi pokazali svoju humanost . Kako bi olašao put onima koji žele darivati krv u ovu akciju se uključio i prnjavorski taksista Miloica Đuraš koji besplatno vozi svoje sugrađane do zavoda za transfuziju. Humanost je osobina koja krasi prnjavorčane a nova pokrenuta humanitarna akcija gdje je neophodno obezbjediti nultu krvnu grupu za liječenje Teodore to je ponovo potvrdila a jedan od tih heroja je i poznati prnjavorski taksista koje poznanici zove ”Mrki”.

Još juče kada je saznao da je pomoć neohodna nije sjedio skrštenih ruku a svoje kapacitete koje ima u vidu taksi vozila stavio je na raspolaganje svima koji žele darovati dragocjenu tečnost te im za tu humanu vožnju, ne uzima ništa. Mali je to, kako kaže gest ali njemu mnogo znači jer zna da pomaže nekome kome treba spasiti život.

” Ja lično ne mogu davati krv zbog zdravstvenih problema ali svoj human gest mogu pokazati tako što ću te ljude koji imaju dobru volju i koji su humani i koji žele pokloniti svoju krv, da odvučem do odredišta. Samo jutros je bilo oko 70 Prnjavorčana pred Zavodom za transfuzijsku medicinu. To je ipak nešto za pohvaliti. To pokazuje da su ljudi humani i da su se brzo odazvali jer je u pitanju ne samo mlad život već biće kojem je potrebna pomoć ”,rekao je Đuraš.

I ranije je ovaj taksista pokazivao veliko srce. I ovoga puta u skopu pomoći za mali Teodoru aktivno mu pomažu i bliski prijatelji i kolege taksisti.

” Ja se odreknem nekih svojih poslova i oni to preuzmu a sve kako bi brzo odradili i omogućili humanost. Nastavićemo da realizujemo i učestvujemo u ovoj akciji sve dok je potrebna pomoć ovoj djevojčici. Mi ćemo nastaviti voziti ljude koji žele biti dobrovoljni davaoci krvi sve dok nam iz transfuzije ne kažu da je dovoljno. Nadam se da ću biti dobar primjer nekim dobrim ljudima i da će se ugledati na mom primjeru. Mislim da svako može izdvojiti dva ili tri sata i staviti sebe na raspolaganje i odvući nekoga na određeno odredište kako bi se humanost ispunila ”,rekao je Đuraš.

Ovaj humanista smatra da će njegov postupak razmjeti svaki čovjek kojeg krase slične vrline jer kako kaže nijedan trošak nije veliki kada je nečiji život ugrožen. Koordinatori akcije posjećaju da je za danas i sutra obezbjeđeno dovoljno zaliha krvi, potrebne za liječenje dvanaestogodišnje djevojčice iz Prnjavora.

Svi oni koji žele pomoći ovoj djevojčici u liječenju, nove doze krvi mogu dati u petak, u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci.

Isključivo je potrebna 0+/0- krvna grupa.

Osnovni podaci: Ime oca Rodoljub Sibinčić, godište djevojčice 2012.

Ukoliko je neko voljan dati krv, a neophodan je prevoz iz drugog grada, isti može biti obezbjeđen.

Sve informacije možete dobiti na sljedeći broj telefona 066/169-875 (Dragoslav Šinik)

TV K3

PODIJELI