PRNJAVORSKOJ kompaniji BSI priznanje Privredne komore Srpske

0
567

Privredna komora Republike Srpske dodijelila je, u okviru 16. tradicionalne manifestacije “Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2018. godinu”, priznanja u kategoriji za “Prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćih proizvoda”.

Privredna komora, uz podršku Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, desetu godinu zaredom realizuje projekat promocije domaće proizvodnje “Naše je bolje”, u okviru kojeg svake godine bira proizvode koji su zaslužili da ponesu epitet “Najbolje iz Srpske”.

Višenamjenski aparat za naplatu parkinga, koji pruža i mogućnost dopune kredita za mobilne telefone, mapu grada, mapu opštine i prostor za oglašavanje, kompaniji BSI iz Prnjavora donio je jedno od deset priznanja za prepoznatljiv kvalitet domaćih proizvoda.

Komletan projekat, od ideje, preko izrade dijelova, kao i samog stavljanja u funkciju aparata rađen je u Prnjavoru, gdje je, uz podršku lokalne uprave, postavljen prvi uređaj.

– Riječ je o jednom inovativnom projektu kakvog nemate u Evropi. Kada jedan takav projekat predstavim načelniku, teško je vjerovati da jedna mala firma može to uspjeti. Međutim, uspjeli smo i sada nastavljamo dalje – ističe Vladislav Knežević, direktor kompanije BSI Prnjavor.

U kompaniji kažu da već rade na dodatnom razvoju ovog proizvoda, za koji već postoje interesovanja i iz drugih opština u Srpskoj. A da je upravo razvoj IT sektora velika razvojna šansa, poručuju iz privredne komore.

– Izražavam zadovoljstvo jer je upravo u toj oblasti veliki broj mladih ljudi i mislim da će ista tek doživjeti ekspanziju – rekao je Pero Ćorić, direktor Privredne komore Republike Srpske.

Uvođenje novih tehnologija u sve oblasti proizvodnje u Srpskoj cilj je i Vlade Republike Srpske, jer će, kažu, samo na taj način domaća preduzeća povećati međunarodnu konkuretnost.

Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske istakao je da će resorno ministarstvo subvencionisati privrednike i kompanije koji se odluče da investiraju u nove tehnologije.

Osim prnjavorskog preduzeća BSI, priznanja za kvalitet proizvoda dobilo je još devet kompanija iz Srpske.

Oni su najbolji dokaz da je i u Srpskoj moguće proizvoditi kvalitetne i međunarodno priznate proizvode, poručeno je sa dodjele.

A centralna manifestacija izbora najuspješnijih u privredi Republike Srpske za prošlu godinu biće održana večeras, od 20 časova, u Kulturnom centru Banski dvor, uz prenos na našem programu.

Manifestaciji će prisustvovati predsjednica i premijer Srpske, Željka Cvijanović i Radovan Višković.

RTRS

PODIJELI