Prnjavoru 1.380.488 evra za vodovodnu mrežu

0
568

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš potpisao je danas u Banjaluci sa ministrom finansija u Vladi Republike Srpske Zorom Vidović ugovor o prenosu kreditnih sredstava Evropske investicione banke po projektu “Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj II” za finansiranje izgradnje vodovodne mreže za naselja Mravica, Lišnja, Galjipovci i Ratkovac u iznosu od 1.380.488 evra, potvrđeno je Srni iz Gradske uprave.

Ukupna procjenjena vrijednost projekta je 2.751.835 evra, od čega grad Prnjavor iz vlastitih sredstava treba obezbijediti 1.371.346,92 evra.

Danas je potpisan i Memorandum o načinu realizacije projekta između ministarstva finansija RS, ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i grada Prnjavor.

Datum završetka projekta je 20. decembar 2024. godine, uz mogućnost produženja roka uz saglasnost Evropske investiciobe banke.

Narodna skupština Republike Srpske je 17. juna 2020. godine donijela Odluku o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema EIB po projektu “Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj II” u ukupnoj vrijednosti od 30 miliona evra.

Projekat će biti realizovan u gradovima Prnjavor, Laktaši, Gradiška, Trebinje, Prijedor i Zvornik, i opštinama Rogatica, Pale, Istočna Ilidža, Vukosavlje, Lopare, Teslić, Milići i Nevesinje.

Tamara Stojanović

PODIJELI