Produžen rok za korištenje turističkih vaučera do sredine 2021. godine

0
362

Izmjenama i dopunama Uredbe o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, koju je usvojila Vlada Republike Srpske, do 30. juna 2021. godine produžava se rok u kojem građani mogu koristiti vaučere u ugostiteljskim objektima za smještaj u Srpskoj.

U Ministarstvu trgovine i turizma Srpske ističu da građani koji su u 2020. godini iskoristili turistički vaučer mogu ostvariti pravo na korištenje turističkog vaučera i u 2021. godini.

Ugostitelji i turističke agencije koji su na dan stupanja na snagu ove uredbe upisani u evidenciju objekata i agencija u kojima je moguće koristiti turističke vaučere nastavljaju učešće u realizaciji šeme dodjele vaučera za subvencionisano korištenje usluge smještaja u ugostiteljskim objektima korištenjem turističkih vaučera.

Projekat realizacije turističkih vaučera počeo je 15. juna i do danas je građanima Republike Srpske izdato više od 25.000 turističkih vaučera, podsjećaju u Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske.

Pravo na dodjelu turističkog vaučera u vrijednosti od 100 KM ostvaruju svi punoljetni građani Republike Srpske, a jedan korisnik može iskoristiti vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom.

Dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom.

Vlada Republike Srpske je 24. decembra usvojila izmjene i dopune osnovnog teksta Uredbe o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima za smještaj u Republici Srpskoj.

Izmjena i dopuna ove uredbe objavljena je u Službenom glasniku Republike Srpske 28. decembra i stupila je na snagu juče, dodaje se u saopštenju.

/SRNA/

PODIJELI