Profesor osumnjičen da je učenicu uhvatio za stražnjicu

0
380
Foto: osjecko-baranjska-policija.gov.hr | Dijete se otrovalo plinom, drugi slučaj u posljednjih sedam dana

​ZENICA – Kantonalno tužilaštvo ZDK u Zenici podigao je optužnicu protiv H. K. rodom iz Sarajeva, s prebivalištem u Brezi, zbog sumnje da je kao profesor fizičkog vaspitanja uhvatio za stražnjicu učenicu 2. gimnazije u Zenici.

Profesor K. H. zaposlen u Drugoj gimnaziji u Zenici, prema podignutoj optužnici Kantonalnog tužilaštva ZDK, je 29. oktobra prošle godine u 11 sati u sportskoj sali JU “Druga gimnazija” u Zenici kao profesor sporta i fizičkog vaspitanja za vrijeme školskog časa iskoristio priliku i uhvatio malodobnu učenicu za stražnjicu.

U optužnici se navodi da se “učenica naslonila na koljeno svoje drugarice te leđima bila okrenuta prema profesoru koji je uhvatio za stražnjicu i stisnuo, iako je bio svjestan da na taj način čini bludne radnje nad njom i da je maloljetna”, prenose federalni mediji.

“Nakon što je učenica pogledala u njega, nasmijao se i udaljio, te nastavio šetati po dvorani, zbog čega se ona osjećala neprijatno i uznemireno, dakle, izvršio bludnu radnju prema maloljetniku…”, navodi se u optužnici Kantonalnog tužilaštva ZDK.

PODIJELI