Proglasili ga mrtvim, on oživio na putu prema mrtvačnici

0
571

Joao Araujo je 48-godišnji poštar koji je ispred svoje kuće doživio srčani udar u autu, kada je krenuo odvesti ženu na posao. Odmah su ga odveli u bolnicu, gdje je nakon šest sati preminuo,a onda se kada su svi mislili da je mrtav “vratio” u život, prenosi Daily Mail.

Araujo je proglašen mrtvim u 16 sati, samo šest sati nakon što su ga doveli u bolnicu u kritičnom stanju. Doktori su tužnu vijest saopštili njegovoj supruzi koja je informaciju podijelila dalje.

Medicinske sestre su ga krenule premjestiti u mrtvačnicu kada su primjetile da mu se pomjera ruka. Zatim su ga vratile na odjel na kojem su ga oživljavali, te su primjetili da je Araujo još uvijek živ.

Ljekari ne mogu objasniti šta se dogodilo, a nazivaju ga “Čudom”. On je nakon povratka u život proveo tri dana u komi, a ljekari su se plašili da bi mogao imati problema sa mozgom jer je 21 minutu proveo bez kisika.

Samo dvije sedmice kasnije se magično oporavio te su ga poslali u Bristol i Oxford kako bi stručnjaci probali shvatiti šta se zaista desilo u tih nekoliko minuta. Araujo se nakon tri sedmice vratio na posao, a za sebe kaže da danas živi život punim plućima te da sada mnogo više obraća pažnju na svijet i dešavanja oko sebe.

Araujo je tek sada odlučio ispričati svoju priču, te ističe kako ranije nije htio privlačiti pažnju javnosti. On sada redovno ide na preglede kod kardiologa, a doktori mu stalno govore kako ima previše energije i kako ih zapanjuje njegova želja da nastavi dalje.

PODIJELI