Prognoza vremena za septembar

0
1638

Frontalni poremećaj usloviće promjenu vremena i pogoršnje vremenskih prilika na području cijele Bosne i Hercegovine.

Hladni front koji dolazi sa sjeverozapada uzrokovaće obilnije padavine praćene grmljavinom u period od 31. avgusta do 5. septembra.

Danas, a i za dane vikenda će biti sunčano vrijeme. U nedjelju, u poslijepodnevnim satima ponegdje u centralnim i istočnim područjima su mogući pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature će biti od 10 do 15, na jugu do 20, a dnevne od 24 do 31° Celzijusa.

Prvi dan septembra, u ponedjeljak, očekuje se oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine mogu biti i obilnije, praćene jakim udarima vjetra. Jutarnje temperature će biti od 12 do 16, na jugu do 20, a dnevne od 13 do 20, na jugu, istoku i sjeverozapadu zemlje do 27° C.

I u utorak i srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom. Više padavina se očekuje u južnim i istočnim područjima. U period od 4. do 7. septembra će biti nestabilno vrijeme sa kišom, a veće količine padavina se očekuju od 5. septembra.

Jutarnje temperature kretaće se od 10 do 15° C. Očekivane maksimalne dnevne temperature biće 20° do 27°.

U periodu od 7. do 12. septembra se očekuje nešto stabilniji period bez padavina, sa izuzetkom zapadnog dijela gdje se očekuju padavine.

Krajem septembra se očekuju veće količine padavina, dok će temperature biti uobičajene za septembar i kretaće se u Bosni od 5 do 20°, a u Hercegovini od 12 do 23° Celzijusa.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here