PROGRAM IZ PRNJAVORA OSVOJIO MILION GLASOVA

0
1353

Parlamentarne izbore u u Hrvatskoj, između ostalog, obilježila je i afera zbog navodne krađe izbornog programa Prnjavorčanina Mile Vasića, kandidata NDP-a na prošlih izborima u RS i BiH, od strane HDZ-a i njegovog lidera Tomislava Karamarka.

HDZ-Mile-Vasic

Naime, uoči održavanja izbora brojni mediji u Hrvatskoj prenijeli su da je izborni program Karamarkove stranke pod nazivom “5+” doslovno prepisani Vasićev program, koji je ovaj profesor i političar iz Prnjavora objavio uoči održavanja opštih izbora u BiH!
-Kao kandidat stranke Narodni demokratski pokret, taj profesor iz Prnjavora svoj program za izbore u 2014. nazvao je “5+”. Na njegovoj stranici “milevasic.info” , može se vidjeti da su svi njegovi predizborni plakati bili u znaku tog broja, a cijeli njegov program  zasnivao se na pet politika, kao i HDZ-ov, navodili su hrvatski mediji.

Mile Vasić, koji je u međuvremenu imenovan za ambasadora BiH u Rumuniji, juče nije želio da komentariše to što je HDZ, koristeći njegov program, osvojio oko milion glasova u Hrvataskoj.

pressrs

 

PODIJELI