Program pripreme za polazak u školu od 1. marta (VIDEO)

0
582

Obavezan vid predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu u godini pred polazak u školu odvija se u okviru Dječijeg vrtića “Naša radost“ u Prnjavoru. Obzirom da je u skladu sa Zakonom osnovno obrazovanje obavezno, djeca koja trebaju da se upišu u prvi razred škole su sva ona djeca koja do septembra napune šest godina života.

“Naša ustanova organizuje tromjesečni program pripreme djece pred polazak u školu. Program se realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture i traje tri mjeseca, od 1-og marta do 31-og maja”, kaže Vesna Malešević, vaspitač u vrtiću “Naša radost” u Prnjavoru.

Djeca će predškolsku nastavu pohađati u popodnevnim časovima, u vremenskom terminu od 16-19 časova, u prostorijama vrtića. Ove godine, prijavljeno je 70-oro djece.

” U grupama će raditi dva vaspitača sa biroa za zapošljavanje, vaspitači koji nisu bili u radnom odnosu. Troškove za sprovođenje ovog programa snosi Ministarstvo prosvjete i osnivač”, dodaje vaspitačica u ovom vrtiću.

Osnovni cilj ovog programa jeste socijalizacija i oslobađanja straha djece pred polazak u školu. Saradnja sa roditeljima se ostvaruje na najbolji mogući način kako bi se djetetov razvoj osnažio, i to kroz učešće roditelja u realizaciji samog programa, kroz izradu didaktičkog materijala, muzičkih instrumenata, te učešće u radionicama.

TV K3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here