Programom socijalizacije u ovoj godini obuhvaćeno 1.664 djece

0
227

Vlada Republike Srpske usvojila je danas u Banjaluci informaciju o realizovanom projektu “Socijalizacija djece Republike Srpske – 2018”, kojim je u ovoj godini obuhvaćeno 1.664 djece sa pratećim odraslim licima – 172 vaspitača, 156 članova stručnog tima i 108 roditelja.

Ovaj projekat realizovan je od 20. maja do 21. septembra u 14 smjena, u omladinskom hostelu “Užice” u Bečićima, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

“Programske aktivnosti projekta su prilagođene uzrasnim, razvojnim karakteristikama i individualnim specifičnostima djece. Zdravstvena zaštita, kao jedan od najznačajnijih segmenata u realizaciji projekta, a prvenstveno u bezbjednosti učesnika, ima posebno mjesto u pripremi i samoj realizaciji”, navodi se u saopštenju.

Za realizaciju projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske – 2018”, budžetom Fonda za dječiju zaštitu za 2018. godinu predviđeno je 1.100.000 KM, a utrošeno 1.071.599 KM.

“Realizacija ovog projekta planirana je budžetom i programom rada Fonda za dječiju zaštitu i za 2019. godinu, u periodu od maja do septembra. Fond već 17. godinu zaredom realizuje pravo na zadovoljavanje razvojnih potreba djece, učešćem djece u projektu”, dodaje se u saopštenju.

Tokom svih tih godina realizacije, u projektu je učestvovalo više od 30.200 lica, od kojih oko 25.000 djece najosjetljivijih kategorija iz svih gradova i opština Srpske, a obuhvaćena su djeca čije je odrastanje osujećeno nepovoljnim porodičnim, socijalnim i materijalnim uslovima, zdravstvenim i razvojnim problemima.

“Oni zajedno sa talentovanom djecom i istaknutim sportistima na inkluzivnom principu, provode osam ili deset dana u odmaralištu na moru. Uzrasna dob djece – učesnika je od šest do 15, godina, za lica sa smetnjama u razvoju do 17 godina i izuzetno starija lica sa teškim oštećenjima”, navodi se u saopštenju.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here