Proljeće u znaku žute, bijele i roze

0
792

Proljećna sezona uvijek sa sobom donosi nove boje, a ovog proljeća najmodernije su žuta, bijela i puder ružičasta. Osim što se savršeno slažu s ostalim bojama i lako se kombinuju, mogu se nositi u svim prilikama.

Žuta pršti optimizmom

Možete je voljeti ili ne, ali činjenica je da je žuta jedna od onih boja koje pršte optimizmom, a u stanju je da svakoj kombinaciji udahne svježinu i raskoš. Ona je gotovo svake proljećne sezone u punom izražaju, a većina žena je rado nosi, bez obzira na prilike.

Žuta je odlična za kombinovanje s mnogobrojnim drugim bojama, bez obzira na to kakav stil se želi postići. Primjera radi, ako vam je cilj da vaš stajling izgleda što upečatljivije, uvijek je možete kombinovati s kontrastnim nijansama i dobiti color blocking stil, a on je baš idealan za proljećnu sezonu.

S druge strane, žuta se najbolje slaže s neutralnim nijansama, a u tome prednjači crna. Međutim, kako ne bi sve bilo toliko predvidivo i već viđeno toliko puta, ono što možete uraditi jeste da žutu kombinujete sa sivom. Takođe, nosite je s tamnozelenom ili teget i zablistaćete u svim prilikama.

Bijela odiše svježinom

Iako tehnički nije riječ o boji, bijela je svima jedan od najdražih izbora, jer ne postoji druga boja ili nijansa s kojom se ona ne slaže. Bijela možda i jeste najpopularnija tokom ljetne sezone, ali ovog proljeća sve je u znaku ove svježe nijanse.

Ona je u stanju da vam osvježi stajling na najjednostavniji mogući način, a tako dobro se slaže sa svim drugim bojama. Možda upravo iz tog razloga i jeste toliko popularna, jer čak i najobičnija bijela majica može vam pomoći da izgledate moderno.

Bijelu i njene nijanse – boja led, šampanjac, snježnobijela – možete nositi čak od glave do pete i nećete pogriješiti.

Ako želite da vaš stajling bude što upečatljiviji, dodajte par asesoara koji su dezenirani ili u nekoj od vatrenih nijansi i sigurno će vas svi primijetiti, gdje god se pojavite.

Romantična puder ružičasta

Ova boja je jako romantična i ženstvena i upravo zbog toga ne čudi što je čest izbor mnogih žena. Puder ružičasta je sve samo ne nezanimljiva. U stvari ovo je jedna od onih boja koje se mogu dobro iskombinovati sa svim drugim bojama i sa njom se uvijek postiže ženstven stajling.

Puder ružičasta je takođe veoma popularna tokom proljećne sezone, a u svoj stajling je možete uvrsiti na tako mnogo načina, bilo da birate komade garderobe, asesoare ili obuću u ovoj nježnoj i privlačnoj boji.

Možda i najbolje od svega je to što puder ružičastu možete nositi u svim prilikama, upravo zato što je veoma blaga i nježna, uvijek privlači pažnju, a nije napadna. Takođe, možete je nositi i u svečanim prilikama, a haljina od puder ružičaste čipke je fenomenalan izbor.

(N.N.)

PODIJELI