Promocija kampanje “Niti jedan nevezan pojas”

0
355

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović prisustvovaće danas u Laktašima promociji preventivne kampanje “Niti jedan nevezan pojas”.

Riječ je o aktivnosti koju svake godine sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savez Republike Srpske u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave.

Promocija će biti organizovana u krugu Auto-moto društva Laktaši, sa početkom u 11.00 časova, najavljeno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske su naveli da će u okviru promocije u Laktašima biti organizovana simulacija prevrtanja vozila i uticaj bezbjednosnog pojasa na tijelo putnika i male djece u auto-sjedalici.

– Auto-moto savez Srpske i auto-moto društva će u okviru navedene kampanje, od sutra do 20. juna, na području cijele Republike Srpske sprovoditi anonimno istraživanje upotrebe bezbjednosnih pojaseva kod korisnika vozila i njihovih stavova o upotrebi pojaseva –  saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

PODIJELI