Promovisana audio-knjiga “Oblaci su ti granice”

0
640

U Prnjavoru je sinoć promovisna audio-knjiga “Oblaci su ti granice”, mladog pisca iz ovog mjesta Adnana Selimovića, a nosilac projekta objavljivanja ove vrste knjige je Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske

Selimović je rekao da je prenošenjem riječi iz pisane verzije u audio-zapis djelo dobilo novu dimenziju.

“Bio sam oduševljen kada sam saznao da će moja knjiga ući u ediciju `Jedan pisac, jedna knjiga` i da će dobiti svoje tonsko izdanje, a osjećaj je neopisiv kada znate da će neko, ko nema vid, imati mogućnost da čuje stihove”, rekao je Selimović na promociji u Narodnoj biblioteci.

On je poručio da nije važno da li se poezija čita ili sluša sve dok se dušom osjeća.

Književnik Nedeljko Sančanin kaže da iz Selimovićevog pjesničkog pera proizilazi plemenitost, jer je odlučio da svojim djelom pomogne slabovidim licima.

“Audio projekcija za njih znači mnogo, a za nas je pokazatelj brige o svakom pojedincu. Selimović je kao pjesnik postao uzdanica Udruženja pisaca `Zavičaj` iz Prnjavora, između ostalog, i zbog toga što njegove pjesme iz godine u godinu dobijaju prve nagrade na brojnim konkursima u Republici Srpskoj, BiH i Srbiji”, rekao je Sančanin.

Predsjednik Opštinske organizacije za slijepa i slabovida lica Goran Vasić rekao je da je ovakva vrsta književnosti izuzetno značajna za lica sa oštećenim vidom, te izrazio zadovoljstva što je i knjiga mladog sugrađanina sada na raspolaganju slijepim licima.

SRNA

PODIJELI