Proradili Facebook, Instagram i WhatsApp. Iz Facebooka objasnili šta se dogodilo

0
333

Facebook, Instagram i WhatsApp satima su juče imali velikih problema širom svijeta. Problemi su počeli u srijedu popodne po srednjoevropskom vremenu, a otklonjeni su tek tokom noći.

“Ranije danas neki su ljudi i kompanije imali problema s učitavanjem ili slanjem slika, videozapisa i drugih datoteka na našim aplikacijama”, izjavio je portparol Facebooka za CNN Business. “Problem je od tada riješen”, rekao je.

“Tokom jedne od naših rutinskih operacija održavanja pojavio se problem koji nekim ljudima otežava upload ili slanje fotografija i videozapisa”, izjavio je.

Iako se svim mrežama moglo pristupiti, nisu se mogle učitati slike. Konkretno, na Facebooku se nije učitavao velik postotak slika i videa, a poteškoće su se javljale i pri objavi novog sadržaja. Slično je i na Instagramu, dok je kod WhatsAppa bilo otežano slanje i primanje datoteka, bilo da se radi o slikama, videima ili nečemu trećem.

Naveče su se problemi pojavili i na Twitteru. Tamo su problem bile poruke i notifikacije.

Facebook se još ranije oglasio putem svoje stranice na Twitteru. Kažu kako su svjesni da neki korisnici imaju problema sa slanjem slika, videa i drugih datoteka. Izvinili su se i kazali kako rade na otklanjanju problema. No nisu otkrili u čemu je problem niti su ga do kasnih noćnih sati riješili.

Prema stranici Downdetector vidljivo je da su u 22 sata problemi i dalje bili prisutni širom svijeta, praktički ništa manji nego prije nekoliko sati.

Što se Facebooka tiče, najgore je bilo na zapadu Europe.

(index.hr)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here