Proslavljena krsna slava boračke organizacije u Prnjavoru

0
1087

 

Boračka organizacija opštine Prnjavor obilježila je danas krsnu slavu Svetog velikomučenika  Dimitrija u prnjavorskom Centru za kulturu.

Čestitajući svim borcima krsnu slavu Mitrovdan, predsjednik BO opštine Prnjavor Vlado Živković  uputio je poruku da moraju biti jedinstveni u očuvanju Srpske.

„Kada smo stvarali i borili se za RS, bili smo kao jedan. Ono što nam sada nedostaje, jeste to jedinstvo, te da čuvamo Srpsku na isti način kao što smo je branili, jer je to jedina garancija opstanka Republike“, kazao je Živković.

Prije obilježavanja krsne slave, Živković je zajedno sa načelnikom opštine Prnjavor Darkom Tomašom, obišao i nove prostorije ove organizacijie, u koje će od naredne sedmice biti preseljeni. Veliki dio radova u unutrašnjosti nekadašnje zgrade Porekse uprave već je završen, dok se naredne godine očekuje radovi na krovnoj konstrukciji, demitu, te završetku spomen sobe.

„Želim da se zahvalim načelniku na razumjevanju i moram reći da će ovaj prostror biti na usluzi svim građanima. Ostavljamo nešto našim nasljednicima, da znaju za koga smo se borili i Prnjavor na to treba biti ponosan“, dodaje Živković.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš čestitao je krsnu slavu svim borcima Prnjavora, kao i Republike Srpske, te izrazio zadovoljstvo što opština Prnjavor, kao i sama Boračka, čine mnogo za borce ove opštine.

„Ono što mi je drago, jeste što sam imao priliku da obiđem nove prosotrije u kojima će uskoro boraviti BO Prnjavora. Moram pozdraviti njihovu inicijativu i zalaganje, da ovom gradu ostave prostor koji će biti na ponos svima nama“, rekao je Tomaš prilkom današanje proslave.

U opštini Prnjavor je osam hiljada demobilisanih boraca. Borci sa područja Prnjavora u proteklom ratu popunjavali su 134 ratne jedinice širom Republike Srpske, a za stvaranje Srpske sa područja ove opštine život su dala 623 borca.

 

PODIJELI