Protest novinara u Banjaluci: Nećemo nijemo posmatrati kako se ugrožavaju medijske slobode

0
390

Novinari neće nijemo posmatrati kako se ugrožavaju medijske slobode i nekažnjeno napadaju novinari, rekao je Siniša Vukelić, predsjednik Kluba novinara Banjaluka na protestnom okuljanju ispred prostorija Kluba.

On i novinar Vladimir Kovačević su pozvali novi saziv Narodne skupštine RS da usvoji izmjene Krivičnog zakona RS po kojem bi napad na novinare bio napad na službeno lice, što bi značilo veće kazne i brže procesuiranje napadača.

Kovačević je izrazio sumnju da će slučaj pokušaja njegovog ubistva biti riješen i dodao sa su policajci, koji žele da se slučaj riješi, naišli na zid.

Kovačević i Vukelić su ukazali na to da nije raspisana međunarodna potjernica za drugim napadačem iako se zna da je on van zemlje što, kako kažu, ukazuje na sumnju da li se slučaj rješava.

Kovačević je rekao da nastavlja raditi svoj posao i da se ne boji, ali da se okreće oko sebe kada naveče ide kući.

Novinari su se danas okupili na protestu ispred prostorija Kluba novinara Banjaluka na kojem traže da se do kraja rasvijetli slučaj napada na novinara Vladimira Kovačevića 26. avgusta.

Istraga još uvijek traje, a jedan osumnjičeni je uhapšen i nalazi se u pritvoru, dok je drugo lice koje se sumnjiči za napad i dalje nedostupno organima pravde.

( Nezavisne)

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

PODIJELI