Protesti zbog migrantske krize: U Bihaću se ipak okupilo oko 50 građana

0
241

Iako su prethodno najavljeni protesti u Bihaću otkazani, jer organizatori nisu osigurali odobrenje za održavanje skupa na javnom mjestu, ipak se pedesetak građana samoinicijativno okupilo na Gradskom trgu.

– Ponavljamo, nismo protiv migranata, juče i danas smo ponovo pokazali da nam je tih ljudi žao i pružili smo im podršku. Samo se borimo za bezbjednost naše djece, ali ujedno želimo da se migrantima osiguraju normalni uslovi za život – kazali su.

Podsjećanja radi, danas je i komesar policije USK Mujo Koričić kazao da će policija zabraniti ulazak migranata na ovo područje, jer bi “povećanje broja migranata, posebno u Bihaću, znatno uticalo na bezbjednosnu situaciju”, zaključak je ovo nakon sastanka s ministrom bezbjednosti BiH Draganom Mektićem.

Okupljeni građani istakli su da je prvi cilj vidjeti da li će se zaista ispuniti obećanja koja se tiču zabrane ulazaka migranata u USK, ali i da će i dalje tražiti njihovo izmještanje van grada.

– Želimo istrajati u ovome što smo počeli i nećemo odustati – kazali su Bišćani, uz napomenu da će se organizirati kako bi zajednički platili novčane kazne, koje su dobili organizatori protesta, piše avaz.ba.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here