Prva IZJAVA Radovana Karadžića nakon izricanja DOŽIVOTNE presude

0
180
Nakon izricanja presude na doživotni zatvor, preko advokata, oglasio se Radovan Karadžić koji je rekao da “presuda nema veze sa pravdom”.

Ove riječi medijima je prenio njegov advokat Goran Petronijević, koji je sa Karadžićem bio u sudnici tokom izricanja presude.

Inače, Petronijević, član pravnog tima Radovana Karadžića, kazao je danas da se ne može oteti utisku ”da je postupkom upravljao Meron” najavivši da će se s osuđenim bivšim predsjednikom Republike Srpske razgovarati sutra.

Dodao je da je s Karadžićem razgovarao jutros.

– Presuda je činjenično potvrđena, to je stvar njihovog shvatanja. Ne mogu da se otmem utisku da je ovim postupkom Meron upravljao iako je izašao iz ovog Vijeća. Ujutro ću biti kod njega, idemo na dogovor da vidimo šta ćemo s dokazima i dokumentima koji nisu upotrebljeni koji bi eventualno mogli da se upotrijebe u reviozonom postupku – rekao je advokat Petronijević za N1.

Mehanizam za međunarodne krivične sudove danas je izrekao pravosnažnu presudu Radovanu Karadžiću za genocid i druge zločine počinjene u BiH u periodu između 1992. i 1995. godine. Sudija je rekao da je Karadžić kriv za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja te ga osudio na doživotni zatvor.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here