Prve sadnice u prnjavorskom drvoredu nakon više od jedne decenije!

0
1179

Na inicijativu portala prnjavorski.net, uz svesrdnu podršku Koste Lovre iz Centra za šume Banjaluka i dosadašnjeg predsjednika Saveza studenata šumarskog fakluteta , danas je počela sadnja novih sadnica u drvoredu u glavnoj, Svetosavskoj ulici.

“Centar za šume Banjaluka je obezbjedio sadnice, tako je postalo moguće da realizujemo ideju portala Prnjavorski.net i novinara Marina Marinkovića da se posade sadnice u mjesta koja su bila uređena za stabla, a u kojima su minulih godina posječena. Iskopali smo rupe, ali ustanovili smo da se one nalaze na nasipu, talogu pjeska, tako da smo za sutra morali prolongirati postavljanje sadnica, kada ćemo obezbjediti zemlju”, rekao nam je Lovre. On kaže da će ubuduće glavnu ulicu u Prnjavoru ukrašavati veoma dekorativna stabla jasena i javora.

Ispred opštinskog Odjeljenja za stambeno komunalno poslove Prnjavor, akciju je poržao i Damir Savić, koji je pohvalio ovu građansku inicijativu, ističući da lokalna zajednica sa zadovoljstvom podržava ovakve akcije. “Nakon inicijative informativnog portala prnjavorski.net, sutupili smo u kontakt sa Centrom za šume Banjaluka i našim sugrađaninom Kostom Lovrom sa Šumarskog faklulteta, koji su nam obezbjedili 23 sadnice javora i jasena”,rekao nam je Savić. On se zahvalio ljudima iz Centra za šume, prnjavorskim srednjoškolcima, Komunalnom preduzeću Park, Jovicu Mikiću iz Teritorijalne vatrogasne jednice Prnjavor i drugim koji su i barem simbolično pomogli da naš drvored promjeni izgled.

Ovo nije kraj aktivnosti na uređenju našeg grada. Svi akteri akcije su nam potvrdili da će se do jeseni realizovati uređenje parka kod dvorane “Sloga”, ali i pravljenje novog drvoreda u ulici Vuka Karađića. I ove akcije će biti realizovane u saradnji lokalne zajednice i građana Prnjavora.

20150416_14275720150416_14431920150416_144323 20150416_15443820150416_154448

Prnjavorski.net i ekipa ljudi koja je okupljena oko ovog medijskog projekta, uz riječi zahvalnosti, apeluje na Prnjavorčane da čuvaju sadnice, ali i naš drvored kojim se svaki stanovnik našeg grada i opštine s pravom ponosi. 

prnjavorski.net

PODIJELI