PUT NAS DOVEO: Nedeljko Sančanin, šest decenija u službi pisane riječi

0
790

Vjerovatno je “trajati” jedini glagol koji najprimjerenije odgovara na 60 godina novinarskog i književnog rukopisa Prnjavorčanina Nedeljka Sančanina. A, kada je neko na profesionalnoj novinarskoj i književnoj sceni čitavih šest decenija, onda je riječ o nesumnjivom svjedoku vremena.

Nedeljko je tokom svih ovih decenija bilježio i objavljivao. Na radiju, televiziji i štampanim medijima, kroz članke, prikaze, knjige, razgovore, fotografije… Godišnjice su prolazile u znaku novih knjiga, novih jubileja, nagrada… a sve uz budno oko, bezuslovnu ljubav i stalnu podršku supruge Vidosave. Svoj rad i dosadašnji uspjeh najviše duguje upravo njoj. Ne postoje riječi kojima može opisati to što je njegova Vida uvijek bila izuzetan drugar koja je znala da razumije novinara.

Kada čovjek krene da razmišlja odakle je pošao i gdje je stigao, ja svojih šest decenija mogu podijeliti na više faza, zaključuje stari znalac. Teško je nabrojati sve te vrhunske uspjehe, koje je ostvario u svojoj dugogodišnjoj karijeri, ali ipak nam je što riječima što fotografijama približio davne prohujale godine.

tvk3

PODIJELI