Putin ispunio želju dječaku: Klizanje sa predsjednikom na Crvenom trgu

0
262

Predsjednik Rusije Vladimir Putin ispunio je želju devetogodišnjem dječaku iz Čeljabinska, u okviru akcije “Novogodišnja jelka želja”, koji je napisao da bi volio da posjeti i kliže na Crvenom trgu.

​Putin se pojavio u hokejaškom dresu sa brojem 11, u kome obično igra na utakmicama Noćne hokejaške lige. Dječak je takođe bio u hokejaškom dresu i sa štapom, pored njega na ledu bio je njegov otac Andrej Ašepkov. Predsjednik se pozdravio sa Dimom i njegovim ocem.

“Dima da li ti se dopada? Da li si već bio u Moskvi?”, pitao je Putin.

Dječak je odgovorio da je prvi put u prestonici i pričao je o onome šta je vidio u Moskvi.

Na ledu se pojavio poznati hokejaš Valerij Kamenski.

“Ovo je olimpijski šampion”, predsjednik je predstavio sportistu dječaku.

“On će trenirati i tebe i mene, idemo?”, pitao je Putin dječaka, nakon čega su započeli zajednički trening.

Dima i njegova porodica posjetili su planetarijum, zoološki vrt, Kremlj, park “Patriot” i mnoge druge lokacije u Moskvi.

 

Jelka želja

U decembru, tokom sastanka Putina i volontera, predsjednika Rusije su zamolili da tradicionalno učestvuje u akciji.

Razglednica devetogodišnjeg Dime iz Čeljabinska bila je jedna od dvije koje je predsjednik izvukao i obećao da će klizati sa dječakom, koji je izrazio želju da posjeti Crveni trg i da se tamo kliže.

U 2020. godini dobrotvorni projekat “Maštaj sa mnom” pokrenuo je treći put novogodišnju akciju “Jelka želja”, koja je osmišljena da pomogne ljudima u teškim situacijama.

Prijave za učešće primaju se od 16. novembra do 15. decembra. Od 1. decembra 2020. do 28. februara 2021. godine partneri, učesnici takmičenja “Lideri Rusije” i drugi brižni ljudi ispunjavaće novogodišnje želje.

(Sputnjik)

PODIJELI