Putin: Moskva mora da zaštiti svoje interese

0
318

Rusija mora da zaštiti svoje interese u svim oblastima, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin i dodao da će pritisak na Rusiju biti prekinut kada Zapad shvati da je to kontraproduktivno.

“Moraće to da uzmu u obzir”, rekao je Putin odgovarajući na pitanja u specijalnom programu “Direktna linija”. Na pitanje zašto svijet ne želi da čuje glas Moskve, on je rekao da je to način za obuzdavanje Rusije.

“U Rusiji vide prijetnju, vide da Rusija postaje konkurent”, rekao je Putin i ocijenio da Zapad vodi pogrešnu politiku, prenio je “Sputnjik”.

On je naglasio da bi saradnja dovela do ekonomskog rasta širom svijeta i da zapadni partneri to počinju da shvataju, te da po kuloarima sve vrijeme tiho govore o ukidanju sankcija.

“Ali sada su počeli da govore o tome i javno, posebno u kontekstu trgovinskog rata koji su pokrenule SAD”, rekao je ruski predsjednik.

Na pitanje o trećem svjetskom ratu ruski lider je rekao da globalnih sukoba nije bilo poslije Drugog svjetskog rata jer je u svijetu među vodećim silama uspostavljen strateški paritet.

“Bez obzira na to koliko to zvučalo neprijatno, reći ću vam. Strah od međusobnog uništenja obuzdavao je i prisiljavao vojne sile da se međusobno poštuju”, naglasio je Putin i podsjetio da će savremeni oružani sistemi koji se danas razvijaju u Rusiji održavati taj paritet.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here