Rada Modić- Fudbal igram od malih nogu

0
1391

Rada Modić /24/ jedna je od rijetkih pripadnica ženskog pola koje vole fudbal, a ovim sportom se bavi od malih nogu. Oprobala se na terenu, bila je i sudija, a trenutno je delegat na utakmicama područne lige.

Sa dječacima je, kaže, još u osnovnoj školi nastupala na turnirima u malom fudbalu, a kasnije, kad je upisala srednju školu u Banja luci, postala je član Ženskog fudbalskog kluba “Borac”gdje je trenirala tri godine.

“Moji počeci u fudbalskoj karijeri bili su pomalo neobični, jer sam bila jedina djevojčica među dječacima, a mnogi su mi se divili kada su vidjeli moj nastup na terenu” kaze Modićeva.

Dodaje da je pred svaku utakmicu imala pozitivnu tremu, ali kada izađem na teren i počne utakmica, trema je nestajala i jedino je igra bila važna.

“Na terenu su bitni moji saigrači i lopta, sve ostalo je u drugom planu. Naravno, podrška publike takođe mi je uvijek puno značila” kaže Rada.

Područni fudbalski savez Gradiška okuplja još i klubove iz laktaške, srbačke i prnjavorske opštine. Nažalost, sve manje je mladih koji pokazuju interesovanje da se bave fudbalom, ali Rada se nije pokajala što se odlučila baš za fudbal.

“Oduvijek sam za ljubav prema fudbalu imala podršku moje porodice. Sa starijim bratom sam napravila prve korake u fudbalu, a kad sam krenula na treninge, podršku sam imala i od sestre, koja mi je pomogla u nabavci opreme, vodila me na utakmicu i uvijek bila na raspolaganju za sve što mi je bilo potrebno”.

Modićeva već dvije godine obavlja poziciju delegata na utakmicama područne lige, a do licence ovog zvanja, kaže, nije joj bilo teško doći.

“Svakako morate poznavati pravila fudbalske igre i postoje osnovna znanja koja delegat mora imati kada dođe na utakmicu obavljati svoju dužnost. Trenutno je pauza do početka proljećne sezone, ali sa nestrpljenjem očekujem proljetni dio prvenstva”.

Poziciju fudbalskog sudije je obavljala četiri godine, a najviši rang u kome je sudila bila je Ženska liga BiH za žene.

“Bilo je još kolegica mojoj generaciji. Spomenuću Bojanu Tošić, koja je za mene izvrstan sudija i sa kojom sam veoma često išla na utakmice. Inače sam majka dvogodišnje djevojčice, Marije i voljela bih da moje dijete jednog dana krene u sportske vode i da se bavi bilo kojim sportom, jer, sport je zaista lijek za sve” dodaje Rada.

 

Modićeva je po zanimanju veterinarski tehničar, trenutno nije zaposlena u struci, ali pomaže mužu Dejanu oko ovaca.

“Imamo stado od 150 ovaca i ja vrlo rado pomažem u svemu što je potrebno. Mnogo nam znači i pomoć njegovih roditelja, tako da sve obaveze uspijemo da završimo na vrijeme”.

Na pitanje da li prati nastupe prnjavorskog drugoligaša Ljubića, Rada odgovara potvrdno.

“Naravno, vijerni sam navijač FK “Ljubić” i veoma rado odlazim na utakmice kad god mi se pruži prilika i kad  uhvatim vremena” dodaje naša sagovornica.

Modićevoj je fudbal na prvom mjestu, kada je sport u pitanju, a djevojkama  koje imaju slične afinitete preporučuje da istraju u svojim namjerama jer, prema njenom mišljenju, samo uporni stižu do svojih ciljeva. /prnjavorlive.info/

 

 

PODIJELI