Radić demantuje masovni prelazak članstva u DEMOS

0
438

Predsjednik Opštinskog odbora (OO) DNS-a u Prnjavoru Dragan Radić demantovao je masovno napuštanje članstva ove stranke i prelazak u Demokratski savez (DEMOS), te naveo da je Opštinski odbor napustilo samo šest članova, od kojih su četiri predsjednici mjesnih odbora stranke.

Radić kaže da je samo nekolicina članova, vođena “isključivo ličnim interesima”, napustila Opštinski odbor DNS-a u Prnjavoru.

“Vijest koju su prenijeli određeni mediji je apsolutno netačna. OO DNS Prnjavor je napustilo šest članova, od kojih su četiri predsjednika mjesnih odbora, koji time predstavljaju svoj lični, a ne i stav članstva tih odbora”, ističe Radić.

On je u izjavi novinarima naveo da je ovo bilo i očekivano, jer su stranku napustili upravo pojedinci koji su i tokom predvizborne kampanje pravili određene probleme ne poštujući odluke Opštinskog odbora, Izbornog štaba, ali i koalicionog sporazuma.

“U prilog tome govori i činjenica da su Hrvaćani jedino biračko mjesto gdje je DNS pobijedio, a zajednički kandidati za predsjednka Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH izgubili”, pojasnio je Radić.

On je podsjetio da je DNS u Prnjavoru na prethodnim izborima ostvario najbolji rezulat od svog postojanja, da je treća stranka po broju glasova i da sadašnja dešavanja oko prelaska iz jedne u drugu stranku neće oslabiti poziciju DNS-a u Prnjavoru.

“Smatram da ćemo sada imati snažniju, čistiju i stabilniju organizaciju. Već smo uveliko krenuli sa aktivnostima na terenu i radimo na konsolidaciji stranke. Ostajemo čvrsto na principima i programskim ciljevima DNS, poštujući i podržavajući odluke predsjedništva i Glavnog odbora” , rekao je Radić.

Povjerenik DEMOS-a za opštinu Prnjavor Vladimir Janković izjavio je ranije Srni da je većina članova OO DNS Prnjavor napustila ovu stranku i pristupila DEMOS-u, na čijem je čelu Nedeljko Čubrilović. On je istakao da je DEMOS-u pristupilo osam od ukupno 13 mjesnih odbora DNS-a na području Prnjavora, kao i kompletan Odbor mladih prnjavorskog DNS-a.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here