Radio Prnjavor: Gradska Organizacija Crvenog krsta Prnjavor obilježili početak Nedjelje borbe protiv tuberkuloze

0
282

Gradska organizacija Crvenog krsta Prnjavor obilježava danas na Trgu Srpskih boraca u Prnjavoru, početak Nedjelje borbe protiv tuberkuloze.

Sekretar organizacije, Bojan Šipragić, rekao je da njegovateljice koje su u projektu Njega i pomoć u kući, sugrađanima besplatno mjere krvni pritisak i nivo šećera u krvi, dok volonteri dijele promo letke i ukazuju koji su to uzroci, načini prevencije i metodi liječenja ove zarazne boleti, tuberkuloze, te prodaju i promo marke u vrijednosti od 0,50 KM.

“Crveni krst Republike Srpske, svake godine od 14. do 21. septembra obilježava Nedelju borbe protiv tuberkoloze, a ove godine je to pod sloganom “Da! Možemo okončati tuberkulozu!” kazao je Šipragić za Radio Prnjavor..

Pored mnogobrojnih sugrađana, akciji se odazvao i gradonačelnik Prnjavora, Darko Tomaš.“Zahvaljujem se Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Prnjavor na još jednoj u nizu akcija koje organizuju, oni su zaista institucija u našoj lokalnoj zajednici koja odgovorno i savjesno radi svoj posao. Od nijh nam dolaze i mnogobrojne korisne ideje i aktivnosti i zato ih treba podržati, kako u ovoj akciji, tako i u svim njihovim budućim aktivnostima” rekao je gradonačelnik Tomaš.

Uzimajući u obzir da je tuberkuloza izlječiva bolest, potrebno je raditi na informisanju i edukaciji opšte populacije o tuberkulozi sa posebnim fokusom na marginalizovane i rizične grupe, što bi u velikoj mjeri pomoglo kod prevencije, kontrole i liječenja- navode iz Crvenog krsta Republike Srpske. /Marijan Popadić/

PODIJELI